CENTRUL JUDEȚEAN DE RESURSE ȘI DE ASISTENȚĂ EDUCAȚIONALĂ DÂMBOVIȚA
 Calea Domnească  nr. 127 Târgoviște,   0245.211.144,  cjrae@cjraedb.ro, TEL VERDE: 0800.500.032

 • luni - vineri: 08.00 - 16.00

 • Fiecare copil este unic, special, cu potențial, educabil, valoros.

 • Educația înseamnă răbdare, efort, curiozitate, model, lacrimi, victorie, zâmbete, experiențe, satisfacție.

 • Noi oferim suport pentru educație fiecărui copil!

CJRAE DB

Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională Dâmbovița organizează concurs/testare pentru ocuparea pe perioadă determinată a unor posturi de profesor în centre și cabinete de asistență psihopedagogică și profesor logoped, în conformitate cu prevederile Metodologiei de organizare și desfășurare a concursurilor de ocupare a posturilor didactice/catedrelor care se vacantează pe parcursul anului școlar în unitățile de învățământ preuniversitar de stat, aprobată prin OMEN nr. 4959/2013, cu modificările și completările ulterioare și OMEC nr. 5.574/21.09.2020 privind organizarea și desfășurarea concursurilor de ocupare a posturilor didactice/catedrelor care se vacantează pe parcursul anului școlar în unitățile de învățământ preuniversitar de stat în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2.

Anunț concurs/ testare la nivelul CJRAE Dambovița

PO_Organizarea concursului/testării pentru posturile vacantate la nivelul CJRAE_DB

Cerere de înscriere la concursul de ocupare a posturilor vacantate_2020

CJRAE Dâmbovița în calitate de Partener 4, anunță reluarea calendarului de organizare a selecției pentru ocuparea unui post de expert consiliere educațională, în afara organigramei, care să îndeplinească cumulativ condițiile generale și specifice conform cererii de finantare.

  ANUNT SELECTIE EXTERNA_prelungire termen

Detaliile referitoare la organizarea și derularea selecției sunt postate pe pagina proiectului: Proiect Școala bucuriei

În perioada 2018-2021, CJRAE Dâmbovița implementează, în calitate de partener (P1), proiectul POCU/74/6/18/106981 – ,,ȘI TU CONTEZI! – Îmbunătățirea serviciilor educaționale pentru elevii cu dizabilități și CES din județul Dâmbovița prin intervenții armonizate cu nevoile acestora” în parteneriat cu Consiliul Județean Dâmbovița (lider de parteneriat), Școala Gimnazială Specială Târgoviște (P2) și Asociația PartNET (P3).
Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Dâmbovița, în calitate de Partener 1, anunță organizarea selecției pentru ocuparea a 7 posturi experți în afara organigramei, care să îndeplinească cumulativ condițiile generale și specifice conform cererii de finantare.
Toate detaliile referitoare la organizarea și derularea selecției sunt postate pe pagina proiectului: scoala-bucuriei-2

 

În perioada în perioada 14.05.2018 - 13.05.2021, CJRAE Dâmbovița implementează, în calitate de partener (P4), proiectul ”Școala Bucuriei – Parteneriat pentru o comunitate de învățare durabilă”, în parteneriat cu Asociația Inovitaverde (lider de parteneriat/P1), ISJ Dâmbovița (P2), UAT Răcari prin CL Răcari (P3), CCD Dâmbovița (P5) și Asociația ”Tineri pentru Europa de Mâine” (P6).

CJRAE Dâmbovița în calitate de Partener 4, anunță organizarea selecției pentru ocuparea unui post de expert consiliere educațională, în afara organigramei, care să îndeplinească cumulativ condițiile generale și specifice conform cererii de finantare.

Toate detaliile referitoare la organizarea și derularea selecției sunt postate pe pagina proiectului: Proiect Școala bucuriei

Luni, 18 Mai 2020 09:49

Reluare emitere certificate OSP

În vederea rezolvării solicitărilor privind EMITEREA CERTIFICATULUI DE ORIENTARE ȘCOLARĂ ȘI PROFESIONALĂ, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Dâmbovița vă comunică reluarea activității cu publicul începând din 18 mai 2020, în următoarele condiții (având în vedere recomandările Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, ca măsură de prevenire a răspândirii virusului COVID-19):

 • Transmiterea în format electronic pe email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., fax 0245/211144 sau prin poștă (cu confirmare de primire la adresa CJRAE Dambovita, Târgoviște, Calea Domnească nr. 127) a cererilor părinților și a dosarelor elevilor în vederea orientării școlare și profesionale a elevilor care:
 1. nu au mai avut până în prezent certificat de orientare școlară și profesională  (reprezintă cazuri noi);
 2. au ca termen limită al valabilității certificatului de orientare școlară și profesională luna iunie 2020;
 3. au dosarul complet cu fișa psihologică eliberată în luna martie 2020, dar nu au reusit să-l depună deoarece a fost suspendată activitatea;

ATENȚIE!!!

 • Certificatele care au ca termen de valabilitate finalul ciclului primar/ ciclului gimnazial sunt valabile până la 31 august 2020 si vor fi analizate în luna septembrie 2020.

COMPONENTA DOSARULUI:

 • Cererea poate fi descărcată aici
 • copia actului de identitate al copilului (certificat de naştere/carte de identitate);
 • copii ale actelor de identitate ale părinţilor/reprezentantului legal;
 • copia documentului prin care se face dovada că persoana care depune cererea este reprezentantul legal al copilului (hotărâre a instanţei/hotărâre a comisiei pentru protecţia copilului);
 • ancheta socială de la Primărie;
 • fişa medicală sintetică de la medicul de familie;
 • certificatul medical tip A5 de la medicul de specialitate;
 • fişa de evaluare psihologică;
 • fişa psihopedagogică;
 • adeverinţă care atestă înscrierea copilului în unitatea de învăţământ și situația școlară / copia foii matricole;
 • copia certificatului de orientare şcolară/profesională anterior (după caz);
 • alte documente în copie (copia certificatului de încadrare în grad de handicap în vigoare după caz și/sau alte documente) 

Alte precizări pe site-ul CJRAE Dâmbovița, pagina: documentele-necesare-obtinere-cosp

 • La primirea dosarului un profesor/ asistentul social din cadrul Serviciului de Evaluare și Orientare Școlară și Profesională va comunica telefonic cu părintele / reprezentantul legal referitor la continutul acestuia (eventual necesitatea completării cu alte documente) și va realiza de comun acord o programare în vederea evaluarii psihoeducaționale a copilului/ elevului.
 • Evaluarea psihoeducațională a copilului/ elevului se va realiza fie la sediul CJRAE cu asigurarea măsurilor de prevenire și combatere a îmbolnavirilor cu SARS-CoV-2, fie online, în condițiile în care familia dispune de mijloace tehnice necesare desfășurării acestui proces;
 • Dosarul va fi înregistrat în registrul Comisiei de Orientare Școlară și Profesională după evaluarea psihoeducațională a copilului/ elevului

Documentele valabile la 11 martie 2020 și-au prelungit valabilitatea până la încetarea stării de urgenţă și vor fi luate în considerare la momentul transmiterii la CJRAE Dâmbovița.

Personalul CJRAE Dâmboviţa face apel la calmul, responsabilitatea, bunăvoinţa beneficiarilor/ însoţitorilor/ reprezentanţilor legali, a colaboratorilor pentru a trece cu bine de această perioadă apăsătoare.

Rugăm totodată ca părinții/ reprezentanții legali să evite deplasarea împreună cu copilul la CJRAE fără o programare telefonică (0245/211144)

Igiena corectă şi grija pentru noi, dar şi pentru cei din jur, sunt esenţiale pentru a ne menţine starea de sănătate cât mai bună!

Marți, 19 Mai 2020 09:36

Evaluare psihosomatică 2020

Stimați părinți,

În perioada 26 mai - 30 iunie 2020, în vederea înscrierii în clasa pregătitoare în anul școlar 2020-2021, CJRAE Dâmbovița va realiza evaluarea dezvoltării copiilor care împlinesc 6 ani în intervalul 1 septembrie – 31 decembrie 2020 și:

 • nu au frecventat grădinița în anul școlar 2019-2020;
 • s-au întors din străinătate.

Evaluarea se va realiza pe baza unei programări prealabile la tel 0245/211144, de luni până vineri, în intervalul orar 9.30-15.00. De asemenea, programarea se poate realiza și prin transmiterea cererii de evaluare prin email la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Modelul cererii poate fi descărcat aici.

Platformă gratuită cu exercitii de logopedie:

Materiale realizate in urma participarii la cursul „Technology Tools for Teaching Students with Dyslexia and Other Special Needs”, Malta,  8 - 12 .04.2019, în cadrul Proiectului ”Şcoli mai bune, profesori mai buni pentru elevi cu dificultati de invatare", 2018-1-RO01-KA104-04793, cu finanțare UE prin Programul Erasmus+

Profesor logoped  Nina  Nedelcu

Jocuri concepute pe platforma e-learning - Learningapps.org sau de pe materialelogopedie.ro

 Profesor logoped Daniela Soare

Platformele educationale Edpuzzle si Educaplay vin in sprijinul copiilor si profesorilor pentru continuarea activitatii didactice online. Crearea unui cont in aceste platforme permite profesorului transformarea continutului didactic in jocuri interactive, adaptarea materialului din mediul online la nevoile, particularitatile psiho-fizice ale copilului și selectarea jocurilor create de alti profesori pentru a le sugera copilului. Varietatea materialelor puse la dispozitie pe aceste platforme nu limiteaza accesul in functie de varsta si/sau disciplina scolara. Astfel pornind de la prescolari, care sub indrumarea parintilor se pot antrena in jocuri la care sa raspunda oral, si pana la tineri, care pot accesa materiale de interes in orice arie educationala, platformele sunt la dispozitia tuturor celor care sunt in cautarea provocarilor.

Se recomanda transmiterea unor reguli de utilizare a jocurilor, copiilor si a parintilor, cum ar fi;  in partea dreapta pe ecran apare cerinta de lucru (poate fi orala sau scrisa) si numai dupa rezolvarea acesteia se continua jocul prin accesarea functiei Skip.

Jocurile in platforma Educaplay au un alt format de fiecare data cand sunt accesate, astfel incat copilul nu poate memora afisarea literelor, silabelor, imaginilor, fiind de fiecare data un joc nou prin modificarea afisarii pe ecran.

Pentu a veni in sprijinul părinților și colegilor profesori logopezi  sugerez accesarea linkurilor de mai jos

 Profesor logoped Georgeta Biolan

 Jocuri create pe platforma edpuzzle.com și www.educaplay.com

 https://edpuzzle.com/media/5cae362b64f34d411ac55c3a

https://edpuzzle.com/media/5e2ae42202983840e52f62bb

https://edpuzzle.com/media/5e1f1a2558d07240b5d0a195

https://edpuzzle.com/media/5e1f18b26ff40a409e6e1afe

https://www.educaplay.com/learning-resources/4961128-ce_este.html

https://www.educaplay.com/learning-resources/4532331-familia.html

https://www.educaplay.com/learning-resources/4532087-formeaza_o_propozitie.html

https://www.educaplay.com/learning-resources/4531936-dictare.html

https://www.educaplay.com/learning-resources/4531983-sunetul_initial.html

https://www.educaplay.com/learning-resources/4531868-album_logopedic.html

https://www.educaplay.com/learning-resources/4454442-antonime.html

https://www.educaplay.com/learning-resources/4450204-vehicule.html

https://www.educaplay.com/learning-resources/4443914-memorare.htm l

https://www.educaplay.com/learning-resources/4443893-asociere.html

https://www.educaplay.com/learning-resources/4443873-atentie.html

https://www.educaplay.com/learning-resources/4443850-animale.html

https://www.educaplay.com/learning-resources/4437995-asociere_imagine_cuvant.html

PROFESORI LOGOPEZI ȘCOLARI:

Conectează-te online prin Facebook Messenger cu

Andreescu Marilena

 Conectează-te online prin Facebook Messenger cu

Apostol Emanuela

 Conectează-te online prin Facebook Messenger cu

Biolan Georgeta

 Conectează-te online prin Facebook Messenger cu

Coșoveanu Nicoleta

 Conectează-te online prin Facebook Messenger cu

Diaconu Gabriela

 Conectează-te online prin Facebook Messenger cu

Ghimbaş Monica

 Conectează-te online prin Facebook Messenger cu

Mogoșanu Olivia

 Conectează-te online prin Facebook Messenger cu

Nedelcu Ecaterina

 

 Soare Alexandru

 Conectează-te online prin Facebook Messenger cu

Soare Daniela

 Conectează-te online prin Facebook Messenger cu

Ţugui Florenţa

 Conectează-te online prin Facebook Messenger cu

Ungureanu Maria

 Conectează-te online prin Facebook Messenger cu

Nicolae Andreea

PROFESORI CONSILIERI ȘCOLARI

Conectează-te online prin Facebook Messenger cu 

ȘETREANU EUGENIA

Conectează-te online prin Facebook Messenger cu 

POPA TATIANA

Conectează-te online prin Facebook Messenger cu 

ALDESCU ANDREEA

Conectează-te online prin Facebook Messenger cu 

BĂDULESCU CRISTIANA

 Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 BUCURICĂ ANDREEA DANIELA

Conectează-te online prin Facebook Messenger cu 

CĂPRARU ADINA

Conectează-te online prin Facebook Messenger cu 

CODROIU MARIA

Conectează-te online prin Facebook Messenger cu 

COMAN IRINA MIHAELA

Conectează-te online prin Facebook Messenger cu 

CURELEA RODICA

Conectează-te online prin Facebook Messenger cu 

DOBRE  IOANA MARIANA

Conectează-te online prin Facebook Messenger cu 

DOLOMEŢ LILIANA ELENA

Conectează-te online prin Facebook Messenger cu 

DOLOMEȚ COSMIN GABRIEL

 

 DRĂGAN DOREL

Conectează-te online prin Facebook Messenger cu 

DULMAN ANIŢA

Conectează-te online prin Facebook Messenger cu 

DUMITRU  EUGENIA GEANINA

Conectează-te online prin Facebook Messenger cu 

ENĂCHESCU EMANUELA

Conectează-te online prin Facebook Messenger cu 

FLORESCU MIHAELA

Conectează-te online prin Facebook Messenger cu 

FOTIN RAMONA

Conectează-te online prin Facebook Messenger cu 

GEORGESCU ARIADNA CONSTANTINA

Conectează-te online prin Facebook Messenger cu 

GEORGESCU DENIS MINODORA

 

 GORGOTEANU DESPINA MONICA

Conectează-te online prin Facebook Messenger cu 

HOŢESCU HORAŢIU

 Conectează-te online prin Facebook Messenger cu

 ILIE NICOLETA LAURA

Conectează-te online prin Facebook Messenger cu 

IRIMESCU ANA-MARIA

Conectează-te online prin Facebook Messenger cu 

LIŢĂ CORINA

Conectează-te online prin Facebook Messenger cu 

MARIN SABINICA

Conectează-te online prin Facebook Messenger cu 

MARIN LOREDANA

Conectează-te online prin Facebook Messenger cu 

MATEI RALUCA

Conectează-te online prin Facebook Messenger cu 

NICA GIANINA MARINELA

Conectează-te online prin Facebook Messenger cu 

NILĂ VERONICA

Conectează-te online prin Facebook Messenger cu 

NIȚĂ GABRIELA LAVINIA

 Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 OPREA ADRIANA

Conectează-te online prin Facebook Messenger cu 

PANĂ CECILIA

Conectează-te online prin Facebook Messenger cu 

POPESCU ANDREEA MARIA

Conectează-te online prin Facebook Messenger cu 

RADU  EMILIA

Conectează-te online prin Facebook Messenger cu 

SANDU VIORICA

Conectează-te online prin Facebook Messenger cu 

STANCIU CONSTANŢA

Conectează-te online prin Facebook Messenger cu 

STĂNCESCU - NASTASIA VASILICA

 Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 STĂNESCU GABRIELA

Conectează-te online prin Facebook Messenger cu 

STOICA LILIANA

Conectează-te online prin Facebook Messenger cu 

TOMESCU  ALIS

Conectează-te online prin Facebook Messenger cu 

UNGUREANU DANIELA

Conectează-te online prin Facebook Messenger cu 

VIZITIU CARMEN-IULIA

Conectează-te online prin Facebook Messenger cu 

VUȚĂ MIRELA

Joi, 19 Martie 2020 09:48

Resurse pentru Părinți

Consiliere psihopedagogică

 Cu povești e mai ușor să #staiacasa !

Poveștile terapeutice nu sunt simple povești! Ele sunt speciale prin faptul că  integrează în conținutul lor tehnici de învățare eficientă, modelarea comportamentului, noțiuni antidiscriminare, dezvoltare personală (imagine de sine, stimă de sine), dezvoltarea relațiilor sociale (în cadrul grupului de elevi), reducerea agresivității, noțiuni simple de etică școlară etc.

Toate poveștile sunt construite pe înțelesul copiilor!   Metaforele din poveşti pot ajuta la rezolvarea problemelor prin oferirea de modalităţi de gestionare a problemelor!

 Recomandări:

 • Audiați/ citiți povestea!
 • Reflectați/ Discutați cu copilul despre mesajul povestirii!

 O poveste terapeutică pentru parinți și copii

https://www.youtube.com/watch?v=LrnV7mNn_KI&feature=share&fbclid=IwAR2tB3OUXiRF1HJ-I0RxFg1vVOuvobmrMUFIs-nEYvCkRe2fvhk5jrQHcQQ

 Ce fac pentru a mă liniști? (gestionarea emotiilor negative)

-Un exercițiu pe care copilul îl poate realiza împreună cu părintele când simte că este neliniștit

 

Mă concentrez pe respirație!  (gestionarea emotiilor negative)

- Exerciții de respiratie pentru momente de nelinște, îngrijorare.

Material Exercițiu de calmare

 Subiectul Coronavirusului se afla pe buzele tuturor, iar copiii ne observa si remarca ingrijorarea intregii familii cu privire la noile situatii impuse de pandemia de Coronavirus. Si in comunicarea cu copiii, in aceasta situatie, cheia este ECHILIBRUL. Ofera raspunsuri suficient de bune, fara a alimenta anxietatea. Imaginatia copiilor este debordanta si exista posibilitatea ca mintea lor sa creeze niste povesti catastrofale, in cazul in care alegi sa nu abordezi acest subiect. Pe de alta parte, daca alegi sa oferi prea multe informatii, acestea pot inrautati situatia.

https://oradenet.salvaticopiii.ro/

 Cum să gestionăm stresul în timpul pandemiei de COVID-19? - Sfaturile OMS

https://www.euractiv.ro/facts-not-fake/cum-sa-gestionam-stresul-in-timpul-pandemiei-de-covid-19-sfaturile-oms-coronavirus-17834

 Sprijinirea sănătății sociale, emoționale și mintale pentru copii în timpul pandemiei

 Cele mai distractive 50 de jocuri pentru copii în casă

https://tikaboo.ro/jocuri-pentru-copii-in-casa/?fbclid=IwAR2Sy_i0iXgepikXvhcitT366957TYrjOnwuDzDe_f6NJuJAu40Yk6ykr60

 Impreuna cu partenerii sai, UNICEF a dezvoltat si continua sa dezvolte materiale de informare utile pentru copii si parinti privind masurile de preventie fata de noul coronavirus care pot fi accesate online pe site-ul UNICEF.

 https://www.g4media.ro/tag/unicef

Iată câteva titluri:

 1. Cum să vorbiți cu copilul dumneavoastră despre boala cauzată de noul coronavirus (COVID-19)
 2. Noul coronavirus: intrebari si raspunsuri pentru copii si tineri
 3. Cum sa-ti petreci timpul daca trebuie sa stai acasa din cauza noului coronavirus
 4. Cum sa te protejezi de noul Coronavirus
 5. Epidemia provocata de noul coronavirus: ce trebuie sa stie parintii

De asemenea, pe acest link: 

   ,

sunt disponibile o serie de materiale in format pdf si jpg, landscape si portrait, pdf:

 1. Mesaje si actiuni esentiale privind prevenirea si controlul COVID-19 in scoli (ghid)
 2. Cum sa te protejezi de coronavirus - sfaturi pentru copii (poster)
 3. Cum sa-ti petreci timpul acasa - sfaturi pentru copii (poster si flyer)
 4. Cum sa vorbim despre noul coronavirus (poster)
 5. How to protect yourself from coronavirus - tips for children (poster)
 6. How to spend your time at home - tips for children (poster)

Daca le considerati utile, va rugam sa le impartasiti cu colegi, prieteni si membrii familiei.

  Ghid de lucru prin tehnici inspirate din art terapie pentru părinți în perioada carantinei de Coronavirus

 Ghid profilaxie psiho-emoțională (asig. psihologică)

 Ordin MS tratament infecţie SARS -Cov 2 Monitorul Oficial, P1, Nr. 0242 - 2020

NOTĂ: Acționați pictograma din dreptul fiecărui document pentru a descărca fișierul atașat

Logopedie